دسته بندی | فلسفه و منطق |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 55 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 14 |
حدود 3500 سال پیش قومى که خود را آریا (Arya) یعنى نجیب و شریف مى خواندند، از آسیاى مرکزى به اطراف رود سند (در جنوب پاکستان کنونى ) مهاجرت کردند و با پیشروى به سوى مشرق ، سرزمینى را که بعدا هندوستان نامیده شد، در معرض تاخت و تاز خود قرار دادند. در همان روزگار دسته اى دیگر از قوم آریا به سرزمینى مهاجرت کردند که پس از آن ایران نام گرفت . دسته هاى دیگرى از قوم آریا در اروپا منتشر شدند.
اگر چه درباره زبان اصلى اقوام آریایى چیزى نمى دانیم ، اما زبانهاى پس از مهاجرت آنان که زبانهاى هند و اروپایى نامیده مى شود، با یکدیگر قرابت دارند. زبان قوم آریایى هندوستان سانسکریت (skrita-Sam) یعنى خوش ترکیب خوانده مى شود که با زبان اوستایى همچنین پارسى باستان و زبانهاى اروپایى خویشاوندى دارد و این قرابت کمک زیادى به دانش زبان شناسى کرده است . مثلا حرف ((ه -)) در برخى از واژه هاى پارسى در برابر حرف ((س )) در سانسکریت قرار دارد: مانند واژه ((هند)) در برابر ((سند)) (Sindhu) و مانند ((هومه ))، گیاه مقدس زرتشتیان که معادل ((سوما)) (Soma)، گیاه مقدس هندوان است .
هند سرزمین هزار ادیان و دموکراسیترین کشور جهان، یکی از دیدنیترین مناطق این کره خاکی است، که عموما آن را کشور هفتاد و دو ملت میخوانند . تعدد ادیان و مذاهب اقوام و فرهنگها، این کشور را در جهان بینظیر کرده است .
این کشور در پانزده آگوستسال 1947 میلادی از انگلستان استقلال یافت . مساحت این سرزمین 000/287/3 کیلومتر مربع (ششمین کشور جهان) است که حدود یک میلیارد انسان را در خود جای داده است .
نوع حکومت هند، چندحزبی فدرال با دو مجلس قانونگذاری است که بر اساس مقررات قانون اساسی که توسط مجلس مؤسسان در 26 نوامبر (1949 م) و 26 ژانویه (1950م) قدرت اجرایی یافت، عمل میکند .
این سرزمین با کشور چین، نپال، بنگلادش همسایه است و از جنوب غربی، با خلیجبنگال، از جنوب شرقی با دریای عرب و از جنوب با اقیانوس هند هممرز است .
حزب ملی کنگره، حزب کوردال، حزب جاناتا، حزب جاناتا دال، حزب کمونیست هند، حزب ملی کنگره هند، حزب کمونیست، حزب مهاریتا جاناتا، حزب راستر یاسنجای مانچ، احزاب اصلی این کشور پهناودند .
غیر از هندی و انگلیسی که زبان رسمی هند است، بیش از 1500 زبان و لهجه دیگر در این کشور وجود دارد .
آزادی مذهب در قانون اساسی کشور هند قید شده و در مقدمه آن اعلام شده است که حفظ آزادی عقیده، ایمان و عبادت جزء حقوق تمامی اتباع هندی میباشد . با وجود اینکه در قانون اساسی هند آزادی مذهب عنوان شده است، اما باروی کار آمدن هر حکومتی که دارای مذهب خاصی است، بقیه مذاهب مورد بی توجهی قرار میگیرند . (1)
شناخت ادیان و مذاهب در هند بدون درک و فهم عقاید و آداب و رسوم مذهبی آن دشوار است . ادیان تاثیر زیادی بر زندگی اجتماعی روزمره افراد گذاشته است . در واقع میتوان گفت که در هند این شیوه زندگی و بخش تکمیلی سنت هندی است و برای اکثر مردم این کشور دین در هر جنبه از زندگی، از پیش پا افتادهترین امر گرفته تا سیاست و تحصیلات نفوذ دارد .
ادیان هند، ریشههای تاریخی عمیقی دارند، که هندیان معاصر این ریشهها را به ذهن سپردهاند . فرهنگ قدیم آسیای جنوبی حداقل 4500 سال سابقه دارد که در ابتدا به صورت متون دینی به هند منتقل شده است . میراث هنری و همچنین مشارکت عقلانی و روشنفکرانه، بیشتر مدیون اندیشه دینی در این سرزمین بوده است . تماس این کشور با فرهنگ دیگر کشورها منجر به انتشار ادیان هندی در سراسر جهان شده است . آیین و اندیشه هندی بر آسیای جنوب شرقی و آسیای شرقی در دوران باستان تاثیر گستردهای داشته و اخیرا در اروپا و آمریکای شمالی نفوذ کرده است . همچنین میتوان گفتخاستگاه تعدادی از ادیان جهان در هند میباشد و ادیان دیگر که در مکانهای دیگر ریشه گرفتهاند، زمینه رشد خود را در آن جا یافتهاند .
هندوئیسم، اسلام، جینیسم، بودائیسم، مسیحیت و آیین سیک، ادیان اصلی در کشور هند هستند . در بعضی از این ادیان نظیر بودائیسم، هندوئیسم و جینیسم برای رسیدن به مراحل بالای شناخت و معرفت نیاز به آموزشهای سخت، طاقتفرسا و طولانی است; چنانکه مشتاقان این ادیان، برای رسیدن به مراحل بالای شناخت و معرفت مجبور به ترک خانه و کاشانه میشوندو به مدارس خاصی که در معابد دایر شده، میروند و در از آنجا به تزکیه و ریاضت نفس از جمله روزهداری، دعا و نیایشهای طولانی، امساک از گناه میپردازند . به این ترتیب در این ادیان برای رسیدن به حقیقت متعالی، نیاز به پاکی روح و جسم است . با توجه به یک باور هندی، آموزش در هند، جسم و روح را در بر میگیرد و تفکر جزء جداییناپذیر برای رسیدن به شناخت و معرفت است . روح پاک و بدون آلایش است که درهای آگاهی و شناخت را به روی انسانهای پاک از گناه و پرهیزگار میگشاید و پردههای مادیت را از جلوی دیدگان اینان به کنار مینهد . آری، لطافت روحی است که انسان را به یگانه معبود و خالق هستیبخش خود که ازلیترین و ابدیترین است، نزدیک میکند . عشق رسیدن به ذات احدیت نیازمند چنین رنجها و مرارتهایی است که فقط افراد خاص میتوانند متحمل شوند .
در کشور هند، روزانه اکثریت مردم به آیین و مناسک دینی موجود در ادیانشان میپردازند . این آیین و مناسک که بیشتر مدیون گذشته است دائما در حال تکامل است . بدین ترتیب میتوان گفت، دین یکی از مهمترین وجوه تاریخ و زندگی معاصر هند است .
آداب و رسوم رایج هند که در مذهبیترین عقاید، رسوخ پیدا کرده و در بسیاری از جشنوارهها با موسیقی، و تشریفات همراه است، در تمام جوامع، مشترک میباشد . هر یک از این نوع جوامع دارای زیارتگاهها، قهرمانان، افسانهها و حتی ویژگیهای آشپزی خاص خود هستند که با تنوع بی نظیری که نبض جامعه است، در هم آمیختهاند .
سکولاریسم (جدایی دین از سیاست) از اصول مهم قانون اساسی در این کشور است . احتمالا سکولاریسم در این کشور به دو معناست: 1 . برابری ادیان و احترام قائل شدن به تمام ادیان و مذاهب در این کشور، که در سانسکریتبه مفهوم «شکوفا شدن تمام مذاهب» بیان شده است; 2 . جدایی دولت از کلیسا که سکولاریسم نامیده میشود و در هند علیه روابط تاریخی دولت و کلیسا در چارچوب روابط دولت و آیین هند و اسلام بروز کرده است . (2)
هند کشوری فوق العاده مذهبی است . هندیان بهراحتی میتوانند ادیان مختلف را قبول کنند . در واقع هندیان با مسامحه و مدارا در کنار یکدیگر زندگی میکنند، چون اصولا پلورالیست و تکثرگرا هستند و به اساطیر چند خدایی اعتقاد دارند; ضمن اینکه برهمن همیشه هست، اما چون دنیا را همواره به صورت بازی میبینند، آن بعد تراژیک را که در بعضی از ادیان دیگر میبینید، در هند وجود ندارد . (3)
آیین حاکم بر این کشور هندوئیسم است و هشتاد درصد مردم هند از این آیین پیروی میکنند . علاوه بر هندوها، مسلمانان، گروههای دینی غالبی هستند که نقش مکملی را در جامعه هند ایفا مینمایند .
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی